Gran i petit format. Windown

Windown és un dels projectes acollits que acompanya al Centre d’Art Maristany des dels inicis a l’any 2015. Va néixer com una proposta/projecte artístic orfe d’espai, que anava transitant per la geografia de la ciutat, fins que el centre va obrir les seves portes equipat amb un taller on treballar les diferents disciplines artístiques i aportar un punt de vista diferent, fugint del concepte de tallers “plàstics” i de “manualitats”, per avançar cap a uns ensenyaments artístics que siguin estimulants vers el coneixement i l’exercici intel·lectual, on la tècnica sempre està al servei del pensament i la idea.


La base de Windown és l’estimulació intel·lectual i creativa mitjançant el treball conjunt entre professors, alumnes i art com eines de treball. Però l’art concebut com una eina d’ampli espectre. L’art visual i plàstic, la música i les relacions humanes formen part de la llavor que cada divendres es planta al taller i en el transcurs del temps floreix en esclats de colors, formes, collages o performances espontànies i efímeres que capacitem i integren a tots els participants d’una forma expansiva, com una finestra oberta a la creació sense límits. Tots i totes els participants donen i reben. Uns aporten experiències, altres aporten felicitat, altres friccions i viceversa. És el taller on els resultats són expansius, sense prejudicis, d’una llibertat total i sense filtres, on el resultat és pura creació, fora de normes o academicismes, i que en molts casos es treballen com un conjunt on cadascuna de les i els participants aporten el seu granet de sorra i de la diferència crear la singularitat.


En aquesta exposició a les Lleixes es produeix un esclat de colors i formes, sense la pretensió de sistematitzar o organitzar concretament els resultats exposats. Són una selecció dels alumnes/artistes participants al projecte fetes des de la proximitat i la vivència dels professors i col·laboradors amb cadascú dels artistes escollits, que intenten ser el més ampli possible. Windown és viure i desplegar l’experiència creativa des del punt de vist més ampli on tots i totes es puguin sentir acollides, acompanyades, reforçades, i sobretot, creatives. Del no res crear quelcom especial per elles mateixes i per la resta fent servir tot allò que les arts visuals i plàstiques els hi pot oferir.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s