Teixir el Silenci. Marta Ballvé.

La Marta Ballvé ens proposa, a nosaltres el públic, que participem activament en la seva “acció artística” i ens convida a comunicar-nos i a dialogar amb l’obra i amb ella.
I alhora, el títol de l’exposició és “Teixir el silenci”.

IMG_20170712_183746

Podem connectar i comunicar a través del silenci? Doncs si. De fet, el silenci és un element essencial de l’art, tant de la pràctica artística com de l’experiència davant de l’obra.

IMG_20170712_183851

L’art demana observació i aquesta activitat sol anar lligada al silenci. Però a la vegada, l’observació ens convida a reflexionar i la reflexió ens convida a preguntar. És aquí on, del silenci podria emergir la comunicació i la necessitat de comunicar-se.
I com l’acte de teixir, que necessita entrellaçar diferents fils o tramar-los per anar construint quelcom nou, diferent a l’origen, per teixir un silenci també necessitem alguns ingredients.

IMG_20170712_183910

La Marta vol que nosaltres espectadors, teixim el silenci per comunicar-nos amb l’obra, i ens facilita eines per obrir el diàleg: contacte visual, el sentit tàctil, l’auditiu, i també la parla.

IMG_20170712_183928
En un moment social i històric en que hi ha molt “soroll” – soroll acústic i també soroll com obstacle a la comunicació- recuperar l’interès i el valor del diàleg és gairebé una necessitat.

IMG_20170712_184207
La Marta Ballvé demana preguntes i està disposada a donar respostes; I vol escoltar respostes per poder seguir preguntant; perquè aquesta conversa que ella traspassa a la confrontació entre materials, colors, formes, llenguatges és el que l’activa com artista, fins que conflueixen en un equilibri i consens, que és l’obra acabada.

IMG_20170712_184141

Personalment, us convido a aprofitar aquesta oportunitat: activeu l’ull, les mans, l’oïda i també la parla per saber més de l’artista i l’obra i com a resposta a tota pregunta, i com a pregunta a tota resposta, de vosaltres mateixos.

Natàlia Foguet

Les lleixes. Del 13 al 28 de juliol de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s