Avui parlem d’art (contemporani)

A partir d’aquest febrer, i un cop al mes us volem oferir una xerrada al voltant de l’art contemporani on tinguin cabuda la diversitat de la creació i el pensament, per tal de fer més propera tota l’activitat artística actual amb la qual normalment no sabem com enfrontar-nos.

Esperem que aquestes xerrades siguin petites eines d’apropament a l’art contemporani des dels diversos punts de vista que ens poden oferir artistes, comissaris, crítics d’art, gestors culturals i altres agents que d’una forma o una altra treballen amb la creació contemporània com a matèria primera.

Totes les activitats són gratuïtes.

La programació fins juliol és la següent:

Dijous 18 de febrer, a les 19 h
Un passeig per l’Art Contemporani, “des de la meva pintura”
Es tracta de fer un recorregut per l’evolució del concepte “art” a través d’alguns dels artistes claus per entendre l’art contemporani, un art que és reflex del seu temps, on els artistes actuem com a receptors d’una realitat que ens incomoda i emissors d’un passat que, de vegades, cal recordar.
A càrrec de Marta Ballvé, artista

Dijous 17 de març, a les 19 h
ARTPAPER, experiència de la creació contemporània amb paper
A càrrec de Victòria Rabal, Llicenciada en Belles Arts i Diplomada en Gravat (UB),Llicenciada en Història de l’Art (UAB) i Mestra artesana, Generalitat de Catalunya 2008.
Des de 1982 treballa i és directora del Museu Molí Paperer de Capellades (Barcelona). Des de 1984 dirigeix el Tallers d’Art-Paper del Museu i ha impartit nombrosos tallers i conferències sobre el paper. Realitza col·laboracions per a diferents artistes: Carlos Pazos, Amparo Sard, Miquel Barceló i ha creat elements escenogràfics per a diferents obres. Així també ha fet treballs en paper per el Taller del Bulli de Ferran Adrià.

Dijous 21 d’abril, a les 19 h
ART EMERGENT. Què és, potencialitats i circuits
Què s’entén per art emergent avui dia, quin és el seu paper dins del sistema de l’art contemporani i quines són les seves potencialitats en relació a les noves perspectives, tècniques i relectures que proposa. Coincidint amb la XX Biennal d’Art Contemporani Català, pot esdevir un bon complement per entendre la creació més actual.
A càrrec de Lidia Gonzalez Alija, comissària.

Dijous 19 de maig, a les 19 h
Com organitzar un festival d’art contemporani i no morir en l’intent
Peacock Rubí Art Festival és una mostra col·lectiva d’art contemporani que acull tot tipus de disciplines artístiques. Al 2015 va tenir lloc la primera edició del festival que va reunir al Celler de Rubí un gran nombre d’artistes emergents en una Exposició estàtica (en la que la fotografia, pintura, escultura, il·lustració, disseny, dibuix, instal·lacions i tècniques mixtes juntes creaven un diàleg entre artistes i públic, afavorint l’intercanvi d’idees i sensacions entre creadors i observadors), Música, Arts Performatives, Moda, Acústics, i Audiovisuals.
Més informació sobre el festival:
https://peacockrubiartfestival.wordpress.com
A càrrec dels organitzadors del Peacock Rubí Art Festival

Dijous 16 de juny, a les 19 h
El nom secret de les coses
Una anàlisi del concepte d’outsider en el món de l’art, així com de les idees del pensament abismal, partint del text de Giorgio Agamben “Màgia i felicitat”
A càrrec de Caterina Almirall, comissària

Dijous 7 de juliol, a les 19 h
Hay futuro para el arte? Una prognosis sobre el papel del arte en un mundo nuevo.
A càrrec de Vince van Geffen, artista i educador

Esperem que siguin del vostre interès les propostes, ja estem treballant pel següent semestre, si teniu qualsevol suggeriment ens podeu enviar un correu electrònic a maristany@santcugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s